چگونه گوش هایمان را شست و شو دهیم
منتشر شده در تاریخ ۱۳۹۶/۰۲/۲۰جرم گوش به رنگ زرد و به صورت چرب و چسبناک میباشد. این جرم به وسیلهی غدههای مخصوص در نزدیکی گوش خارجی تولید میشود. معمولا جرم گوش به مقدار کم تولید می شود و پس از مدتی به همراه گرد و خاک و مواد اضافه از گوش بیرون میآید. ما در این مطلب قصد داریم چگونگی شستشوی گوش و یادگیری روش شستشوی گوش ها برای حفظ سلامت گوش را به شما آموزش دهیم تا بتوانید این کار را در منزل و با دقت زیاد انجام دهید.
بعضی اوقات جرم گوش به قدری جمع میشود که مجرای گوش را میبندد و موجب مشکل در شنوایی و گاهی باعث وز وز کردن گوش میشود. بر خلاف باور بیشتر افراد، این مشکل میتواند در اثر داخل کردن اجسام به داخل گوش برای پاک کردن جرم آن به وجود بیاید. وارد کردن اجسام با نوک پنبه ای و تیز به داخل گوش کاملا اشتباه است. این اجسام اتفاقا باعث فرو رفتن بیشتر جرم به داخل گوش میشوند.
جرم گوش آلوده و کثیف نیست. این ماده در واقع از ترشحات طبیعی و ضروری بدن است که از گوش مراقبت میکند.وجود این جرم برای حفظ نرمی و سلامت مجرای گوش خارجی لازم است. علاوه بر این، این ترشحات با خاصیت اسیدیته خود مانع از رشد باکتری و قارچ در گوش میشوند.
به طور معمول جرم گوش به سمت بیرون حرکت کرده و از مجرای گوش خارج میشود به همین دلیل نیازی به تمیز کردن و دخالت در خروج جرم از گوش نیست. البته در بعضی موارد، ترشح زیاد جرم مخصوصا در افراد مستعد، باعث انسداد پیدا کردن گوش و کاهش شنوایی میشود که در صورت بروز این اتفاق بایستی بیمار برای شستشوی گوش و اقدامهای لازم به پزشک مراجعه کند
علائم پرشدن گوش توسط جرم
در صورت بروز این علائم شما نیاز به پاکسازی و شستشوی گوش دارید
- داشتن حس درد درگوش و احساس گرفتگی گوش
- احساس کم شدن شنوايي که ممکن است زیادتر شود
- حس کردن صدای وزوز در گوش
- خروج مقدار زیاد ترشح از گوش
- آشنایی با روش شستشوی گوش
نحوه شستشوی گوش ها
مراجعه به پزشک همواره راه بهتری برای پاکسازی و شستشوی گوش است. با این حال احتمال دارد شما بخواهید از داروهای نرم کننده جرم گوش بدون نسخه مانند “دبروکس” که دارای “پراکسید کاربامید” است استفاده کنید. این محصول برای نرمکردن جرم گوش یکی از بیخطرترین و مؤثرترین داروها است.
این قطره را ۲بار در روز و به مدت ۲تا ۳روز در گوش بچکانید. بعد از چند دقیقه گوش خود را با آب نسبتا گرم و با استفاده از دوش یا سرنگ مخصوص با مخزن لاستیکی دارای قطره فوق به آرامی بشویید. برای شستشوی گوش خود از محصولاتی که در گوش کف میکنند استفاده نکنید زیرا با ایجاد فشار در گوش باعث سوراخ شدن پرده گوش میشوند. اگر پرده صماخ گوش آسیب دیده و دارای پارگی است از هیچ دارویی استفاده نکنید چون ممکن است باعث عفونت گوش میانی شود.
از موارد دیگری که پزشکان توصیه میکنند قطره های “آب اکسیژنه” و “گلیسیرین فنیکه” است.این قطرهها باعث نرم شدن بافت محکم جرم گوش و جدا شدن آن از جداره و پرده گوش میشود. تا زمانی که دکتر با ساکشن آلودگیها را از گوش بیرون میکشد دچار زخم های موضعی روی پوست گوش نشود و راحت جدا شوند.
نکاتی درباره استفاده از قطرههای ذکر شده را باید مورد توجه قرار دهید:
- حتما به موقع از قطره استفاده کنید.
- از کسی دیگر برای ریختن قطره در گوشتان کمک بگیرید. قطره را در مرکز مجرای گوش بریزید و سعی کنید تا با قسمت بیرونی گوشتان تماس پیدا نکند.
- به علت غلظت “گلیسیرین” و حرکت کند آن در گوش، سعی کنید در حالت درازکشیده از قطره استفاده کنید.
- اگر هر دو گوشتان نیاز به قطره دارند زمان شستشوی گوشها را نصف کنید و هربار یکی از گوشها قطره بریزید.
- سرتان را بچرخانید تا تمام مجرای گوش خیس شود.
- اگر هر دو گوش را در یک زمان شستشو ندهید تاثیرگذاری بهتری خواهد داشت.
- در زمان مصرف “آب اکسیژنه ” در یکی دو روز اول به دلیل اینکه جرم ها به گوش چسبیدهاند ممکن است اصلا احساس سوزش نکنید.
- اگر احساس کردید واکنش “آب اکسیژنه ” تمام شده میتوانید با برگرداندن سرتان با استفاده از دستمال، آب آلوده قهوهای رنگ را از گوش خود خارج کنید تا عمل شستشو بهتر انجام شود.
راههای شستشوی گوش با طب گیاهی
- روش اول: زمانی که قصد استحمام دارید، یک قطره روغن بادام تلخ در هر یک ازگوشهای خود بریزید و بعد از گذشت یک ساعت گوشها را با دستمال تمیز و نرم پاک کنید، زیرا روغن بادام تلخ جرمهای درون گوش را نرم و آنها را خارج میکند.
- روش دوم: ۶ شب در هر کدام از گوشهای خود ۵ قطره روغن زیتونمرغوب و با کیفیت بریزید و ده دقیقه روی دستتان بخوابید تا درون گوشنفوذ کند. صبح روز ششم تمام آلودگیها و موار زائد به صورت کامل از گوشتان خارج میشود.
...